RPL Woerden
RPL Woerden is de lokale omroep in Woerden. Zij voorzien Woerden en omstreken van het laatste nieuws in de regio. Door zowel nieuwsberichten, televisie-uitzendingen en radio te maken. Daarnaast kun je bij RPL Woerden alle evenementen in de buurt terugvinden in de agenda op hun website.
#e92227
#000000
#333333
#e92227
#000000
#333333
Wij klopten aan bij RPL Woerden met de vraag of ze een nieuwe website wilde omdat wij dachten dat hun website ondertussen al wel erg verouderd was en aan vernieuwing toe was. Deze website konden wij dan maken voor onze maatschappelijke stage van school, omdat RPL Woerden een non-profit organisatie is. De website van RPL Woerden is zeer uitgebreid met iedere dag nieuwe berichten, een agenda en de mogelijkheid om live tv te kijken of radio te luisteren en die ook tot een week daarna nog terug kunnen luisteren. Daarnaast moeten berichten en pagina’s kunnen worden gemaakt/bewerkt door werknemers en soms alleen bepaalde pagina’s door bepaalde werknemers.
RPL Woerden

Verdana

THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG
the quick brown fox jumps over the lazy dog
1234567890

Verdana

THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG
the quick brown fox jumps over the lazy dog
1234567890
RPL Woerden
Uiteindelijk hebben we de layout van de website redelijk hetzelfde gehouden als op de oude website, maar wel met een complete upgrade op het gebied van design. Het was daarnaast ook veel werk om de juiste plugin te vinden voor een agenda pagina, omdat de meeste plugins niet voldoen aan de eisen van RPL. De infrastructuur voor het bekijken van tv en luisteren van radio op de website was er al en daarom voor ons een kleinere moeite om te implementeren.
RPL Woerden

"De lokale omroep RPL Woerden was hard aan een nieuwe website toe omdat de bestaande verouderd was. Met Daan en Ruben besproken wat onze wensen zijn en samen met hen tot een totaal nieuwe opzet gekomen. Vervolgens zijn zij verder te werk gegaan en kwamen regelmatig de tussenresultaten bespreken. Dankzij het meedenken van Daan en Ruben en hun flexibele opstelling hebben zij tussentijds nog verbeteringen aan kunnen brengen. Het eindresultaat mag er zijn, we zijn heel tevreden."