Over deze blog:
Inhoud
WordPress is het meest gebruikt CMS platform om websites te maken van de wereld. Ongeveer 50-60% van de websites die gebruik maken van een CMS draaien op WordPress. Dit enorme percentage is niet zomaar en in dit artikel leggen wij alles uit wat jij moet weten over Wordpress en waarom jij ook voor een WordPress website zou moeten kiezen.

Wat jij moet weten over WordPress

Een WordPress website laten maken doe je uiteraard bij DRwebdesign, maar waarom kies je voor een WordPress website, wat is het precies en wat zijn de voordelen WordPress? WordPress is het nummer één CMS platform in de wereld, ongeveer 50-60% procent van de websites die een CMS platform gebruiken, draaien op WordPress. Dat is natuurlijk niet voor niks. WordPress heeft een makkelijk interface, waardoor het overzicht houdt en prima je eigen website kunt onderhouden.

Voor wie is WordPress geschikt?

WordPress is oorspronkelijk ontstaan als blog-software, maar inmiddels is het veel meer dan dat. Met WordPress zijn tegenwoordig websites voor alle soort bedrijven mogelijk. Van complexe websites en webshops tot one-pagers, forums en portfolio websites. Een paar grote Nederlandse bedrijven die op dit moment WordPress gebruiken zijn: Tele2.nlhpdetijd.nlthevoiceofholland.com en 538.nl

Is WordPress veilig?

WordPress wordt vaak weggeschreven als onveilig. Dit klopt niet, er is niks mis met de veiligheid van WordPress. Er worden zelfs overheidswebsites gedraait op WordPress. Je moet wel goed weten waarmee je bezig bent. Al laat je thuis de deur wagenwijd openstaan is het ook wachten totdat er iemand naar binnen loopt. Om de veiligheid van je WordPress website te garanderen zijn er plugins uitgebracht, maar denk ook aan een SSL-certificaat, sterke wachtwoorden, plugins up-to-date houden en een goed hostingbedrijf. Allemaal manieren om je WordPress website zo veilig mogelijk te maken.

Voordelen WordPress

Voordelen WordPress zijn er eigenlijk gewoon teveel om op te noemen. Het voordeel dat wij het belangrijkst vinden is de gebruiksvriendelijkheid tegenover andere CMS/gecodeerde websites. WordPress is enorm gebruiksvriendelijk met een makkelijk interface kun je zelf teksten en afbeeldingen aanpassen. 

Ten tweede heeft WordPress als groot voordeel de compatibiliteit met verschillende apparaten. Sinds 2005 is dit erg belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Dit brengt ons meteen bij het derde voordeel: de SEO optimalisatie. Het kost even wat tijd, maar je kunt met WordPress en de juiste plugins makkelijker hoog in de zoekmachines komen. Het laatste grote voordeel van WordPress zijn de kosten. Een WordPress website laten maken is veel goedkoper dan de meeste andere websites, omdat de website niet helemaal gecodeerd hoeft te worden.

Voor en nadelen van een WordPress website

Dus, wordt jouw nieuwe website gemaakt in WordPress?

Hopelijk weet je nu alles wat jij moet weten over WordPress en de voordelen van WordPress. Dus, wordt jouw nieuwe website een WordPress website? Wij raden aan van wel, omdat WordPress de beste manier is om gemakkelijk een website te bouwen!

Meer vragen over WordPress? Neem contact met ons op
Statistieken van CodeinWP